Review Wix

De laatste jaren is Wix erg populair geworden en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste namen onder de websitemakers, maar voor Nederlandse klanten is het de beste keuze.  Wil je een website-builder van Nederlandse bodem en de mogelijkheid om een .NL-domein te registreren?  Kijk dan eens bij JouwWeb of ons overzicht van de beste website builders.


Eerste indrukken

Design

Bij het maken van de website kun je kiezen wat voor type website je wilt maken, dit is niet meer wijzigbaar. De designs zijn erg professioneel en je kunt kiezen uit verschillende opties voor allerlei soorten gebruik. 

Editor

Wix heeft een groot aanbod elementen die stuk voor stuk erg uitgebreid zijn. Je kunt alles onbeperkt verplaatsen, tekst en andere elementen laten bewegen en er is zelfs de mogelijkheid om applicaties uit de App Market op je website te plaatsen.  Helaas ontbreekt de optie voor de registratie van een .NL of .BE domeinnaam.

Pagina's

Voor je pagina's aan kunt maken moet je eerst zelf een menu plaatsen op je website, deze vind je bij de andere elementen. Als je eenmaal een menu hebt gekozen spreekt het beheren hiervan voor zich. 


Website maken met Wix

Er is keus tussen een groot aanbod moderne designs die vooral gericht zijn op kleine bedrijven, webshops, restaurants, maar ook kunstenaars en fotografen. Ze zijn ook ontworpen voor mobiele apparaten, en kunnen nog worden uitgebreid met de applicaties die beschikbaar zijn in hun eigen Wix App Market. Het is zelfs mogelijk om bewegende tekst en andere elementen toe te voegen. 

 

Wanneer je eenmaal een design hebt gekozen kun je deze alleen nog aanpassen en bewerken. Switchen naar een ander design is niet meer mogelijk. Wix biedt ook niet de mogelijkheid om zelf de HTML- of CSS-code van je website aan te passen.  

 

Het is mogelijk om Wix geheel gratis te gebruiken, maar zodra je een domeinnaam of ondersteuning wilt heb je de keuze tussen vijf betaalde pakketten. 


Alles op een rijtje

In onderstaande tabel zie je een overzicht van alle voor- en nadelen van Wix

Voordelen Nadelen
Veel designs Geen .NL of .BE domeinnamen (!)
Flexibele designmogelijkheden Uitgebreid en complex systeem
App market met extra plugins Design niet meer wijzigbaar
Geen Nederlandse ondersteuning of hulp
Amerikaanse servers

Conclusie

Wix maakt een goede indruk vanwege haar moderne ontwerpen en indrukwekkende animaties. Het enige nadeel aan de designs is dat ze er op apparaten niet automatisch goed uitzien, mocht je dit willen moet je de elementen handmatig op de juiste plek zetten. 

 

Een andere tekortkoming is dat je het design niet meer kunt wijzigen nadat je een keuze hebt gemaakt. Ook is het erg jammer dat je geen .NL domeinnaam kunt registreren en geen iDEAL kan gebruiken in je webshop, en dat er geen Nederlandse ondersteuning of hulp mogelijk is, zoals bij JouwWeb of Jimdo


Lees ook de reviews van deze website makers

Benieuwd naar de uitkomsten van andere website builders? 

Bekijk dan een van deze reviews.