Review Weebly

Voorheen was Weebly ééń van de populairdere websitebouwers op de markt.  Dit komt doordat zij pionier waren met de drag-and-drop manier om een website te bouwen. Hiermee is het zelfs voor de onervaren gebruikers erg makkelijk om een website te bouwen. Ze bieden echter geen Nederlandstalige support of ondersteuning voor een .nl-domeinnaam en je moet met Creditcard betalen. Wil je een goede website-builder van Nederlandse bodem met drag-ang-drop functionaliteit?  Kijk dan eens bij JouwWeb.


Eerste indrukken

Design

Als je start met het maken van een website, vraagt Weebly wat voor website je wilt maken, deze keuze is nog aan te passen op een later tijdstip. Er is een groot aantal stijlvolle, moderne designs beschikbaar. 

Editor

Na het kiezen van een design, kom je in de editor. Hier kun je aan de linkerkant van je scherm meteen de elementen zien die je op je website kunt plaatsen. Het is een kwestie van slepen, en het element staat al op je website. Dit zorgt ervoor dat het erg snel en makkelijk is om je website in elkaar te zetten. 

Pagina's 

Pagina's toevoegen gaat erg makkelijk. Boven in de editor zie je de mogelijkheid om pagina's toe te voegen, en vervolgens wijst het zichzelf. 


Website maken met Weebly 

De editor bevat een groot aantal elementen, maar er is ook een App Center vol met tools en elementen die je website nog leuker kunnen maken.

Ondanks dat de designs er professioneel uitzien, is de keuze redelijk klein. Hierin tegen heb je wel de mogelijkheid om zelf een thema te bouwen, je krijgt namelijk toegang tot de gehele HTML- of CSS-code van je website. Weebly is dus erg aantrekkelijk voor zowel onervaren gebruikers als geavanceerde gebruikers die hun site met codering aan willen passen.


Alles op een rijtje

In onderstaande tabel zie je een overzicht van alle voor- en nadelen van Wix

Voordelen Nadelen
Eenvoudig in gebruik Geen Nederlandse ondersteuning
Uitgebreide webshop-functionaliteit Amerikaanse servers
Moderne designs Domeinnaam niet inbegrepen in pakketprijs
App Market met extra plugins Mailbox niet inbegrepen (los aan te schaffen via G Suite)
Een .nl domeinnaam kan niet verhuisd worden naar Weebly

Conclusie

De ontwerpen van Weebly zien er modern en stijlvol uit, zowel op de desktop als op mobiele apparaten, en ze zijn helemaal aan te passen naar jouw wens. 

De App Market is ook een groot voordeel, hier vind je een ruime keuze aan extra opties die met slechts een paar klikken aan je website toe te voegen zijn. 

Een groot nadeel is dat je geen .nl domeinnamen kunt verhuizen naar Weebly en dat een domeinnaam en mailbox niet inbegrepen zitten bij de pakketprijzen. Er is helaas ook geen Nederlandse ondersteuning mogelijk voor al je vragen. In dat opzicht is JouwWeb een stuk beter. Lees ook de reviews van deze website makers

Benieuwd naar de uitkomsten van andere website builders? 

Bekijk dan een van deze reviews.