Review Simplesite

Simplesite is een website-builder, gevestigd in Kopenhagen in Denemarken. Zij zijn erop gericht om het maken van een eigen site zo snel en zo eenvoudig mogelijk te maken. Simplesite valt vooral op doordat er gratis gebruik kan worden gemaakt van de webshop functie. Ook worden de websites automatisch gereed gemaakt voor mobiel gebruik. Waarin zij echter achterblijven is hun helpcentrum. Er zijn FAQ te vinden op de website maar voor andere vragen dien je te mailen. Concurrent JouwWeb heeft daarin een streepje voor. 


Eerste indrukken

Design

Simplesite komt ten eerste en stuk ouderwetser over dan andere websitebuilders. Je begint met het uitkiezen van een kleurenschema, waarna je een achtergrond, kopregel en titel kiest. Deze zaken vallen gelukkig later nog aan te passen. Qua vormgeving vind ik deze schermen er niet mooi uit zien. 

Editor

De editor van Simplesite heeft geen drag-and-drop systeem. Ik vind het hierdoor minder gebruiksvriendelijk overkomen. Wanneer je een element hebt geplaatst kun je deze via een knop naar boven of naar beneden verplaatsen. Ook kun je via de plus toets iets naast het element zetten. Je hebt hierbij weinig keuzevrijheid waar je je elementen exact neerzet. 

Pagina's

Ook bij Simplesite is de optie om je pagina's te bekijken en pagina's toe te voegen bovenaan de website te vinden. Wanneer je meerdere pagina's hebt kun je deze herschikken door de ene pagina onder de andere pagina te plaatsen zodat deze fungeert als subpagina. Dit werkt allemaal erg eenvoudig.


Een website maken bij Simplesite

Simplesite is redelijk eenvoudig maar mist daardoor wel een aantal relevante functies die andere website-builders wel vaak aanbieden in de gratis versie. Zo kun je bijvoorbeeld geen gebruik maken van sjablonen en kun je in de gratis versie geen enkel gebruik maken van multimedia. Ook zien zowel de website als de designs er erg ouderwets uit.

 

Het is leuk dat er ook in de gratis versie al gebruik kan worden gemaakt van de webshop. Binnen deze versie kun je 5 tot 10 producten verkopen op je websites. Dit laat Simplesite er echt uitspringen.


Alles op een rijtje

In onderstaande tabel zie je een overzicht van alle voor- en nadelen van Simplesite

Voordelen Nadelen
Eenvoudige editor Ouderwetse designs
Geoptimaliseerd voor mobiele apparaten Weinig mogelijkheden om de site te personaliseren
Gebruik van de webshop in de gratis versie Weinig support
Zeer weinig functies

Conclusie

Simplesite werkt eenvoudig maar daar dien je erg voor voor in te leveren. Het enige opvallende voordeel is het gebruik van de webshop in de gratis versie. Verder ziet alles er gedateerd uit en heb je erg weinig opties om je website te personaliseren. Als wij dus ons oordeel zouden vellen zouden we nog steeds JouwWeb als nummer 1 aanwijzen. 


Lees ook de reviews van deze website makers

Benieuwd naar de uitkomsten van andere website builders? 

Bekijk dan een van deze reviews.