Review Webnode
Webnode is begonnen in 2008 en heeft ondertussen al meer dan 30 miljoen gebruikers. In principe werkt de editor goed en zijn er mooie designs om uit te kiezen. Wel vind ik dat er redelijk weinig vrijheid is voor de gebruiker. Ook zijn er geen duidelijke instructies voordat je begint waardoor je op het begin misschien nog wat problemen kan hebben met opstarten. We hebben betere sitebuilders getest.
Eerste indrukken
Design
Ook bij Webnode begin je bij het kiezen van een 'sjabloon'. Er zijn een hoop mooie opties voor de gebruiker. Ook staan de afbeeldingen en de teksten die in het template staan direct in je editor, je begint dus niet met een leeg vlak. Het is jammer dat je, net als bij vele andere website builders, deze later niet meer kan wijzigen.
Editor
De opties van de editor komen pas tevoorschijn als je tussen elementen klikt om er iets nieuws bij te plaatsen. Eerst dien je te kiezen uit een sectie, een soort basisopstelling van een gedeelte van je pagina. Vervolgens kun je aan die sectie nog andere elementen toevoegen. Persoonlijk vond ik het niet heel logisch werken in eerste instantie.
Pagina's
Het vinden en bewerken van de pagina's op je gemaakte website was makkelijk te vinden. Je kunt dit net als bij de meeste website builders bovenaan je pagina vinden.
Een website maken bij Webnode
Webnode heeft een hele beperkte blog-mogelijkheid. Er is hiervoor geen standaard element. Mocht je dit dus willen zou je het zelf moeten creëren waardoor je altijd typische blog- mogelijheden mist.
Ook de webshop mogelijkheden zijn beperkt bij Webnode. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om geconditioneerde verzendmethoden in te stellen of de verzendkosten per land te bepalen. Hierdoor blijven ze wel achter bij andere website builders zoals JouwWeb en Weebly.
Alles op een rijtje
In onderstaande tabel zie je een overzicht van alle voor- en nadelen van Webnode
Voordelen | Nadelen |
---|---|
Mooie en professionele designs | Weinig mogelijkheden in de gratis versie. |
Goede SEO | Design valt achteraf niet meer aan te passen |
Nederlandstalige editor | Niet veel opties voor blogs |
Conclusie
Nadat je eenmaal door hebt hoe het werkt kun je een prima website maken met Webnode. Ik vind wel dat de gratis versie erg weinig functies bevat waardoor je eigenlijk wel moet overstappen naar een betaald pakket. Voor het maken van een sitebuilder voor een Nederlandse website blijft een website maken met JouwWeb onze eerste keuze.
Lees ook de reviews van deze website makers
Benieuwd naar de uitkomsten van andere website builders?
Bekijk dan een van deze reviews.