Review Jimdo

Het Duitse Jimdo is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de bekendste websitemakers, mede dankzij grote reclame-campagnes. Het is een aardige sitebuilder, maar voor Nederlandse klanten raden we aan de Nederlandse sitebuilder JouwWeb te gebruiken: lees hiervoor onze JouwWeb review.


Eerste indrukken

Design

Zodra je start met het maken van een website vraagt Jimdo je eerst aan te geven wat voor website je wilt maken, dit valt later altijd nog aan te passen. Daarna krijg je de keuze uit een beperkt aantal moderne designs. 

Editor

Eenmaal een passend design gekozen, stuurt de website je door naar de editor. Het laden hiervan gaat redelijk traag. In het design dat je hebt gekozen kun je weinig bewerken, pas als je een nieuwe pagina aanmaakt kun je deze inrichten op de manier die jij wilt. De verschillende elementen zijn lastig te vinden, deze zijn niet automatisch zichtbaar in de Editor. 

Pagina's

Het maken van pagina's gaat gemakkelijk, de opties hierbij zijn duidelijk uitgelegd en voor iedereen te begrijpen. Helaas geldt voor het maken van de pagina's hetzelfde als voor de elementen, het is lastig te vinden omdat de optie alleen zichtbaar is als je met de muis beweegt over de bestaande pagina's. 


Website maken met Jimdo 

De blogmogelijkheid is erg uitgebreid. Na het schrijven van een blogpost kun je er voor kiezen om deze op een later moment in te plannen. Ook is het toegestaan om er reacties te plaatsen, en kun je een deel-knop toevoegen. 

Jimdo heeft alles wat je nodig hebt om een webshop te maken. Je kunt er producten en categorieën toevoegen, en het is mogelijk om meerdere betalingstypes te accepteren.  

Jimdo heeft iPhone, iPad en Android applicaties die het mogelijk maken om de website te bewerken via de telefoon. 

De ondersteuning is bij Jimdo helaas alleen beschikbaar met een betaald pakket. 


Alles op een rijtje

In onderstaande tabel zie je een overzicht van alle voor- en nadelen van Jimdo

Voordelen Nadelen
Prijs incl. domeinnaam en mailbox Beperkte designs
Eenvoudig systeem Beperkte bewerkingsmogelijkheden
Uitgebreide blogfunctionaliteit Ondersteuning alleen voor betalende klanten

Conclusie 

Kortom is Jimdo een prima websitebouwer, het is eenvoudig te begrijpen en het biedt alles aan wat je nodig hebt voor het maken van een goede website. Helaas zijn de designs erg beperkt, en kun je er weinig aan aanpassen. De elementen en pagina's zitten verstopt, waardoor het even zoeken is voordat je echt aan de slag kunt. Mocht je het fijn vinden om ondersteuning te krijgen bij het maken van je website ben je verplicht om een betaald pakket te nemen. Wat dat betreft is concurrent JouwWeb een stuk beter. 


Lees ook de reviews van deze website-makers 

Benieuwd naar de uitkomsten van andere website builders? 

Bekijk dan een van deze reviews.