Review Strato Sitebuilder

Strato is van oorsprong een Duits bedrijf die niet alleen aanbieden om de hosting van je website te regelen maar waarbij je ook gebruik kan maken van hun geïntegreerde sitebuilder. Het grootste nadeel van Strato is dat zij geen gratis variant hebben en dat we vinden dat het de sitebuilder niet echt prettig in gebruik is. In onze Top 7 vind je betere sitebuilders , zoals JouwWeb en Weebly.


Eerste indrukken

Design

Wanneer je begint met het maken van een website bij Strato begin je met het kiezen uit een aantal website categorieën. Wanneer je je vervolgens in de editor begeeft kun je kiezen uit een van de vele lay-outs. Ook kun je kiezen uit een achtergrond voor je website. Tot slot kun je allerlei andere zaken aanpassen zoals de kleur van de teksten en bijvoorbeeld het logo.

Editor

De editor van de Strato site-builder maakt gebruik van een drag-and-drop systeem. Dit blijkt toch vaak de meest handige manier om elementen op je website te plaatsen. Er is vrij veel keuze maar ik vind het design van de editor er niet erg aantrekkelijk uit zien. Ook ontbreken er sommige handige functies zoals wachtwoordbeveiliging en is er geen tool voor nieuwsbrieven.

Pagina's

Om pagina's aan je website toe te voegen kun je bovenin het menu  de websitestructuur openen. Vanuit hier is het makkelijk om pagina's toe te voegen en om deze te ordenen.


Een website maken bij Strato

De sitebuilder van Strato is redelijk compleet. Er is genoeg keuze uit mooie designs en door de vele functies zal er zeker een goede website gemaakt kunnen worden. Ook worden er veel tips gegeven om je SEO zo goed mogelijk te krijgen. 

 

Ik vind het er echter niet echt aantrekkelijk uit zien en het grootste nadeel is voor mij dat er geen gratis versie mogelijk is. Hierdoor is het niet makkelijk om te testen. Ook zit je bij een betaald contract meteen een jaar aan Strato vast. 


Alles op een rijtje

In onderstaande tabel zie je een overzicht van alle voor- en nadelen van de Strato Sitebuilder

Voordelen Nadelen
Makkelijk te gebruiken door drag-and-drop Geen gratis versie
Een groot aantal moderne ontwerpen en sjablonen Meteen een jaarcontract
Goede SEO Online webshop werkt niet optimaal
Geen blog mogelijkheid

Conclusie

De sitebuilder van Strato is geen slechte keuze bij het beginnen van een website. Het werkt eenvoudig en is vrij compleet. Het is echter jammer dat er geen blogmogelijkheid is en dat je het niet gratis kan uitproberen. In dit geval zouden wij eerder JouwWeb aanraden, hierbij kun je immers wel maandelijks opzeggen en gebruik maken van de gratis versie. 


Lees ook de reviews van deze website makers

Benieuwd naar de uitkomsten van andere website builders? 

Bekijk dan een van deze reviews.