Review Strato Sitebuilder

Strato is van oorsprong een Duits bedrijf die niet alleen aanbieden om de hosting van je website te regelen maar waarbij je ook gebruik kan maken van hun geïntegreerde sitebuilder. Strato maakt véél reclame en is daarom bekend. Het grootste nadeel van Strato is dat zij geen gratis variant hebben en dat we vinden dat het de sitebuilder niet echt prettig in gebruik is. In onze Top 7 vind je betere sitebuilders , zoals JouwWeb (Nederlands) en Weebly (Engels).


Eerste indrukken

Strato is een webhostingbedrijf dat zelf geen site-builder heeft gemaakt. Ze maken gebruik van bestaande sitebuilder-software, en helaas komt dat de ervaring niet ten goede. We lezen veel klachten over de sitebuilder en ook onze eigen bevindingen zijn niet erg positief. Wel hebben ze heel voordelige prijzen, dus als je liever wat langer stoeit met hun sitebuilder, om wat geld te besparen, dan kun je Strato alsnog overwegen.

Design

Wanneer je begint met het maken van een website bij Strato begin je met het kiezen uit een aantal website categorieën. Wanneer je je vervolgens in de editor begeeft kun je kiezen uit een van de vele lay-outs. Ook kun je kiezen uit een achtergrond voor je website. Tot slot kun je allerlei andere zaken aanpassen zoals de kleur van de teksten en bijvoorbeeld het logo.

Editor

De editor van de Strato site-builder maakt gebruik van een drag-and-drop systeem. Dit blijkt toch vaak de meest handige manier om elementen op je website te plaatsen. Er is vrij veel keuze maar ik vind het design van de editor er niet erg aantrekkelijk uit zien. Ook ontbreken er sommige handige functies zoals wachtwoordbeveiliging en is er geen tool voor nieuwsbrieven.

Pagina's

Om pagina's aan je website toe te voegen kun je bovenin het menu  de websitestructuur openen. Vanuit hier is het makkelijk om pagina's toe te voegen en om deze te ordenen.


Een website maken bij Strato

De sitebuilder van Strato is redelijk compleet. Er is genoeg keuze uit mooie designs en door de vele functies zal er zeker een goede website gemaakt kunnen worden. Ook worden er veel tips gegeven om je SEO zo goed mogelijk te krijgen. 

 

Ik vind het er echter niet echt aantrekkelijk uit zien en het grootste nadeel is voor mij dat er geen gratis versie mogelijk is. Hierdoor is het niet makkelijk om te testen. Ook zit je bij een betaald contract meteen een jaar aan Strato vast. 


Alles op een rijtje

In onderstaande tabel zie je een overzicht van alle voor- en nadelen van de Strato Sitebuilder

Voordelen Nadelen
Korting op het eerste jaar Geen gratis versie
Een groot aantal ontwerpen en sjablonen Meteen een jaarcontract
Goede SEO Online webshop werkt niet optimaal
Sitebuilder is niet erg prettig in gebruik en beperkt in functies

Conclusie

De sitebuilder van Strato vinden wij geen prettige keuze bij het beginnen van een website. Het werkt niet erg eenvoudig en is niet erg compleet. Wel hebben ze vaak voordelige actie-tarieven, dus als je de goedkoopste deal wil voor het eerste jaar is het wellicht een optie, maar houd er rekening mee dat je een jaarcontract hebt. Voor een betere sitebuilder zouden wij eerder JouwWeb aanraden, hierbij kun je immers wel maandelijks opzeggen en gebruik maken van de gratis versie. 


Lees ook de reviews van deze website makers

Benieuwd naar de uitkomsten van andere website builders? 

Bekijk dan een van deze reviews.